{month}
{day}

Integrált asztalitenisz tehetségkutató verseny Hajdúdorog

A szabadidős versenyen 3 iskola 40 diákja és kísérőik vettek részt. A házigazda a Hajdúdorogi Kalkuttai Teréz Anya Általános iskola mellett a Hajdúdorogi Móra Ferenc Általános Iskola és AMI valamint a Hajdúnánási Bocskai István Általános Iskola, AMI és Kollégium diákjai mérték össze tudásukat.

Az integráció megvalósulását az adta, hogy SNI, valamint ép intellektusú gyerekek mérkőzhettek meg egymással egy-egy rapid mérkőzés keretén belül. Mivel a tanulók között voltak olyanok, akik még most ismerkedtek meg a játék alapjaival és voltak olyanok, akik már nyertek országos bajnokságot, így ketté vettük az eseményt. Először a profik csaptak össze, majd azok, akik még kezdők. Még érdekesebbé tette az eseményt, hogy nem választottuk el a fiukat a leányoktól, mindenki játszhatott mindenkivel.

A kezdők számára nagy élmény volt, hogy megismerkedhettek az adogatógéppel, kipróbálhatták, hogy milyen gyors a gép és hogy képes tenyeres és fonák adogatásra. Látszott hogy sok gyereket megfogott a játék, remélhetőleg sok tanuló el fog kezdeni komolyabban játszani.
Köszönet Székely Barnabás és Sólyom Csaba tanár Uraknak, akik elkísérték a Mórás és a Hajdúnánási tanulókat.


Urgyán Tibor György
Teremtő Fény Kulturális és Sport Egyesület elnöke